Вдосконалення законодавства

Тітов Микола Ілліч,

кандидат юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України,

перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат Харківської обласної ради V-VII скликань.

Микола Тітов, експерт УАРОР  взяв участь в узгоджувальній нараді щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка відбулася під головуванням заступника Міністра Мінрегіонбуду В’ячеслава Негоди.

Микола Тітов, експерт УАРОР  - член робочої Міжвідомчої групи вкотре взяв участь у засіданні.  Засідання відбулося під керівництвом Наталії Алюшиної, Голови Національного агентства України з питань державної служби, керівника Міжвідомчої робочої групи.
Учасниками заходу також стали народні депутати, експерти та інші стейкголдери.
Всього планується 7-8 засідань Міжвідомчої робочої групи щодо підготовки нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Сьогодні, 11 травня 2021 року, Микола Тітов, експерт УАРОР, член робочої групи взяв участь у першому засіданні Міжвідомчої робочої групи щодо підготовки нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Головними пріоритетами цього року у впровадженні децентралізації є розвиток спроможності територіальних громад, особливо зміцнення їхньої фінансової та ресурсної бази, розмежування повноважень між рівнями самоврядування, між органами державної влади та місцевого самоврядування.

Сьогодні, 12 квітня, під керівництвом голови Комітету ВРУ Андрія Клочка відбулося перше засідання Робочої групи з  опрацювання та підготовки до 2-го читання законопроекту про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні №4298.

Сторінка 1 із 17

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 53 громади, 7 районних рад та Харківська обласна рада, що складає 95,3% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...