Почесні громадяни Харківської області

Заходи та події

Почесним громадянам Харківської області присвячено новий том книжкової серії «ЖЗЛ Харківщини»

У приміщенні Національної академії правових наук України відбулося чергове засідання Клубу «ЖЗЛ Харківщини» («Жизнь замечательных людей Харьковщины»).

У засіданні взяв участь перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації та Голова Ради Почесних громадян Харківської області – Микола Титов. А також керівники області різних років, відомі діячі науки і техніки, освіти, культури і мистецтва.

Засновник Клубу Петро Воловник відкрив урочисте засідання, представивши усім присутнім том №18 книжкової серії «Сучасне ЖВЛ Харківщини», присвячений життю і діяльності Почесних громадян Харківської області.

Героями цьогорічного випуску стали: ректор Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Галина Пономарьова; генеральний директор ПСП ім. Фрунзе Іван Глянь; державний діяч і вчений-виробничник Олександр Колесніков; видатний вчений-радіофізик, радіоастроном, академік, організатор і багаторічний директор Радіоастрономічного інституту НАН України Леонід Литвиненко.

Микола Титов, вітаючи усіх присутніх, зазначив, що звання «Почесний громадянин Харківської області» є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх професійної, політичної, громадської діяльності та вклад у розвиток області.