Почесні громадяни Харківської області

Заходи та події

У центрі Краснограда відкрито пам’ятник Івану Гулому

На відкриття пам’ятного знаку-погруддя Герою України, Почесному громадянину Харківської області Івану Гулому  зібралися друзі, близькі, колеги та жителі краю. Вшанувати пам’ять передового аграрія не лише області, а й держави, прийшли Почесний громадянин міста Харкова, Почесний громадянин Красноградського району, голова обласної ради Сергій Чернов, Почесні громадяни Харківської області Микола Тітов,   Володимир Тягло, Юрій Шрамко, Валерій Головко,  Микола Ключка та Сейфаддин Гурбанов, який також став скульптором погруддя.

У переддень другої річниці смерті Івана Михайловича представники влади та друзі-аграрії, рідні та просто знайомі згадували колишнього очільника агропромислового підприємства «Промінь», як вимогливого та мудрого керівника, великого новатора, прикладом якого переймались колеги, успіхами якого пишалась Красноградщина. Про нього сьогодні говорили як про чуйну та добру людину, яка сприяла будівництву храму, газифікації села, розбудові соціальної інфраструктури рідної Кобзівки. Він дбав про своїх працівників, про дітей та пенсіонерів.

«Іван Михайлович був людиною з великої літери. Найперше слово, яке дуже точно його характеризує – справжній, - сказав Сергій Чернов. – Він як ніхто інший заслуговує на те, щоб підростаючі покоління знали про нього. Адже людина живе стільки, скільки живе пам'ять про неї. А наша шана  і пам’ять про Івана Михайловича незгасимі».