Почесні громадяни Харківської області

Заходи та події

Олександр Біловол, Валерій Бойко, Богдан Бондаренко, Олена Гречаніна, Максим Крипак стали Почесними громадянами Харківської області

За таке рішення, спираючись на відбір кандидатур Експертною комісією, проголосував депутатський корпус Харківської обласної ради під час пленарного засідання VIII сесії  VII скликання.

Починаючи з 2006 року, Харківська обласна рада присвоює звання «Почесний громадянин Харківської області» п’яти видатним людям краю. Від сьогодні  в області 55 Почесних громадян.

Як зазначив голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Микола Тітов цього року Експертна рада обирала Почесних громадян  з 20 кандидатур.

Відповідно до результатів голосування у сесійній залі, Почесними громадянами Харківської області у 2016 році стали:

Біловол Олександр Миколайович,  народний депутат України ІІІ, ІV,  VIІ та VIІІ скликань;

Бойко Валерій Володимирович, директор ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ ІНСТИТУТУ ЗАГАЛЬНОЇ ТА НЕВІДКЛАДНОЇ ХІРУРГІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ, доктор медичних наук;

Бондаренко Богдан Вікторович, спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з легкої атлетики; чемпіон світу 2013 року; бронзовий призер зі стрибків у висоту ХХХІ літніх Олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро;

Гречаніна Олена Яківна, генеральний директор КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ МЕДИКО-ГЕНЕТИЧНИЙ ЦЕНТР – ЦЕНТР РІДКІСНИХ (ОРФАННИХ) ЗАХВОРЮВАНЬ, професор кафедри медичної генетики Харківського державного медичного університету, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук;

Крипак Максим Сергійович, п’ятиразовий чемпіон та триразовий срібний призер  XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року з плавання, спортсмен з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».