Почесні громадяни Харківської області

Заходи та події

Сергій Чернов вручив відзнаки Почесним громадянам Харківської області

Голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов під час урочистого прийому, що відбувся сьогодні у малій залі Будинку рад, вручив відзнаки Почесним громадянам Харківської області-2018. На пленарному засіданні сесії, 6 грудня цього року, депутати обласної ради ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» п'яти жителям краю.

Звертаючись до учасників урочистостей, Сергій Чернов зазначив: «Безумовно, стабільність та спокій у Харківській області, досягнення, які має регіон – колективна робота, надбання спільної активності влади та мешканців Харківщини. На кожного з вас можна рівнятися. За вами стоять величезні колективи, які працюють задля того, щоб область була найкращою в Україні. Це говорить про те, що ми одна велика Слобожанська родина, яка мріє про світле майбутнє і в нашій єдності – запорука розвитку».

Він також побажав усім оптимізму, впевненості в своїх силах, успіху та творчої наснаги.

З метою вшанування та відзначення особистостей, які зробили вагомий внесок у розвиток Харківської області та піднесення її авторитету на державному й міжнародному рівнях, відповідно до результатів голосування у сесійній залі, у 2018 році звання Почесний громадянин Харківської області присвоєно:

Олексію Зайцеву, голові наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми «Сади України», кавалеру ордена «За заслуги» I, II, III ступеня;

Віталію Лук'яненку, спортсмену-інструктору національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів з вадами зору, заслуженому майстру спорту України, багаторазовому чемпіону та призеруVIII, ІХ, Х, ХІ, ХІІ зимових Параолімпійських ігор, кавалеру ордена «За заслуги» I, II, III ступеня;

Оксані Шишковій, спортсмену-інструктору штатної збірної команди України з біатлону та лижних перегонів серед спортсменів з вадами зору, заслуженому майстру спорту України, багаторазовому чемпіону та призеру Чемпіонатів світу, ХІ, ХІІ зимових Параолімпійських ігор.

Почесні відзнаки Ігорю Райніну, голові Харківської обласної державної адміністрації (02.2015-08.2016 рр.), Главі Адміністрації Президента України, члену Національної ради реформ, депутату Харківської обласної ради VI та VII скликань, доктору юридичних наук, кандидату наук з державного управління, а також Миколі Вахну, голові правління публічного акціонерного товариства «Хартрон», депутату Харківської обласної ради, кандидату технічних наук, заслуженому машинобудівнику України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки були вручені напередодні.

Сергій Чернов привітав Почесних громадян від імені усіх депутатів, побажав їм продовжувати необхідну й важливу для громади справу впродовж багатьох плідних років.

Окрім того, сьогодні були вручені також державні нагороди видатним діячам науки, медицини, юриспруденції, сільського господарства, освіти, культури та мистецтва, матерям-героїням.