Держгеокадастр продовжує активно передавати сільгоспземлі територіальним громадам Харківської області

З 14 грудня Головним управлінням Держгеокадастра в Харківській області у комунальну власність 25-ти територіальних громад регіону було передано 72937,0795 га земель сільськогосподарського призначення. Всього землю загальною площею 108488,792 га від держави вже отримали 38 територіальних громад Харківщини.

 За словами керівника Головного управління Юрія Кундрюкова, найближчим часом реформа децентралізації повинна досягти своєї мети, і принцип повсюдного розвитку місцевого самоврядування матиме логічне втілення в подальшій реалізації територіальними громадами земельного потенціалу.

 Керівник земельного відомства зазначив, що колектив облуправління Держгеокадастру робить все можливе, щоб регіон своєчасно впорався із завданнями, які ставлять перед ним президент України і Уряд: реформа децентралізації в частині передачі земель сільськогосподарського призначення була вчасно завершена, а очікування громад виправдані.

 "Земельний потенціал, який передається в розпорядження громад, - це нові інвестиційні можливості, а також податкові надходження. Надалі вони будуть залежати від відповідальних рішень самих громад", - підкреслив Юрій Кундрюков.

 Довідка. На виконання Указу президента України від 15.10.2020 № 449/2020 та постанови Кабінету міністрів України від 16.11.2020 № 1113 "Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин" з метою забезпечення подальшого здійснення реформ у сфері земельних відносин та створення умов для реалізації прав громадян України та територіальних громад в цій сфері прийнято рішення активізувати діяльність з передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність. Органи місцевого самоврядування Харківської області повинні отримати від Держгеокадастра в комунальну власність сільськогосподарські землі загальною площею понад 164 тис. га.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...