Адресний реєстр: ОМС розпочали верифікацію адрес

Дані з Адресного реєстру мають велике значення для взаємодії між інформаційними системами, допомагають зменшити кількість помилок та протидіяти шахрайству щодо прав власності на нерухомість.

Органи місцевого самоврядування розпочали верифікацію адрес в Єдиному державному реєстрі адрес (ЄДРА). Ключова мета полягає в систематизації адресної інформації та створенні єдиного достовірного джерела адресних даних, де кожен населений пункт, кожна вулиця, будівля чи споруда матимуть унікальний ідентифікатор і єдину правильну назву.

Верифікація складається з кількох кроків:

• верифікація назв вулиць;
  • додавання геометрії вулиць;
  • додавання історичних та синонімічних назв вулиць;
  • додавання документів, що підтверджують існування адрес;
  • верифікація номерів адрес (будівлі);
  • в подальшому буде здійснено і верифікацію приміщень.

Дані з Адресного реєстру мають велике значення для забезпечення взаємодії між інформаційними системами на різних рівнях управління та розв’язують проблему зменшення помилок в державних системах щодо адрес.

ЄДРА також сприятиме зменшенню можливості шахрайства щодо прав власності на нерухомість.

На сьогодні сформовано 24 команди «менторів», в кожній області, з 71 фахівця ОВА, РДА та громад, навчено 1 360 фахівців ОМС, які отримали відповідний сертифікат про готовність до роботи та підтвердили свої навички.

Понад 954 громад вже пройшли теоретичне та практичне навчання, отримують доступи до кабінетів Адресного реєстру та розпочинають верифікацію адрес.

Адресний реєстр є одним із базових реєстрів відповідно до Закону України “Про публічні електронні реєстри” та ухваленої Урядом Постанови №254. Нараз профільні експерти працюють над впровадженням Реєстру адміністративно-територіальних одиниць та Реєстру будівель та споруд.

Створення Єдиного державного реєстру адрес реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації за сприяння проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...