Порядок реалізації останніх змін до Постанови КМУ №590 ‒ роз’яснення для громад

Експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» підготували роз’яснення для органів місцевого самоврядування останніх змін до Постанови КМУ №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».


Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року №590 затверджено Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Цей Порядок визначає механізм виконання в особливому режимі повноважень Казначейством та органами Казначейства, пов’язаних із здійсненням казначейського обслуговування бюджетних коштів та коштів інших клієнтів в умовах воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Дане роз’яснення спростить процес застосування змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, що позитивно вплине на ефективне та оперативне прийняття управлінських рішень органами місцевого самоврядування та сприятиме в забезпеченні належного фінансування першочергових потреб.

Відповідно до останніх змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану:

  1. Замовники отримали можливість, згідно внесених змін пунктом  191 ,  здійснювати оплату за видатками загального та спеціального фондів державного і місцевих бюджетів за фактично поставлені товари, виконані роботи та надані послуги.
    Проте кошти, отримані як оплата постачальниками товарів (виконавцями робіт або надавачами послуг) на небюджетні рахунки, відкриті їм в органах Казначейства, можуть використовуватись тільки для сплати податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  2. Дозволено Казначейству та його територіальним органам здійснювати у пріоритетному порядку платежі за видатками місцевих бюджетів, пов’язаними з:
    – підготовкою об’єктів до опалювального сезону;
    – заходами з енергозбереження;
    – ремонтом та облаштуванням споруд цивільного захисту.
  3. Залишається незмінною норма, що органи Казначейства проводять платежі з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка під час дії воєнного стану.

Детальніше з інформаційними матеріалами можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...