Президент УАРОР: Не можна антикризову політику з Відновлення України відкладати на потім

Війна росії проти України принесла нові масштабні проблеми від яких страждають наші громадяни. Тож буде великою помилкою, якщо ми антикризову політику з Відновлення України почнемо відкладати на потім.

Про це зазначив Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов в ході міжнародної науково-практичної конференції «Глобалізаційні виклики: урядування майбутнього», що організована Київським національним університетом, учасниками якої стали науковці, парламентарії, урядовці та управлінці.

«Тільки на сьогодні, за думкою експертів, втрати ВВП України сягла понад 35%, а прямі збитки біля 700 мільярдів доларів. За різними оцінкам, вимушеного покинули свої домівки до 13 мільйонів людей», — наголосив Президент УАРОР.

Сергій Чернов виділив чотири групи проблем, а саме:

1. Деіндустріалізація, оскільки знищено більше 200 промислових підприємств,  близько 600 змінюють свою юридичну адресу; руйнуються міста і села;
  2. Деурбанізація;
  3. соціальна декапіталізація, оскільки відбувається стихійне переселення в центральні, західні області України та за кордон. Наслідком цього можуть стати істотні зміни професіонального та демографічного складу потерпілих територій, особливо в промислових зонах, мономістах.
  4. Руйнування виробничо-коопераційних зв‘язків бізнесу, підвищення ризиків ведення бізнесу, падіння обсягів виробництва й податків.

«Тому, вважаю, що «Нова згуртованість навколо Відновлення України» є конче необхідною, так як Українці та наші друзі за кордоном об‘єднались навколо допомоги Збройним силам України, ССО й ТРО. Необхідно реанімувати окремі сектори економіки, залучати мільйони переселенців до економічної активності, відновлювати керованості усіх процесів під час війни, укріплювати довіру між владою та діловими кругами й  мінімізації впливу «тіньової економіки», — акцентував Президент УАРОР.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...