Для представників громад відкривається Школа енергетичної кооперації

З 21 жовтня представники українських громад мають можливість отримати практичні знання з енергетичної кооперації на першій Школі Енергетичної Кооперації. Цей освітній продукт, розроблений спільно ГО Greencubator та LvBS, має на меті передати представникам громад найкращий український та зарубіжний досвід створення та роботи енергетичних кооперативів.

Відбір до Школи Енергетичної Кооперації відбуватиметься на конкурсній основі та триватиме до 15 листопада 2021 року. Перша Школа Енергетичної Кооперації проходитиме у листопаді-грудні 2021 року. Всього у рамках проєкту із розвитку екосистеми енергетичної кооперації в Україні, який реалізовується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки, протягом 2021-2023 років  ГО Greencubator та LvBS проведуть 6 шкіл енергетичної кооперації.

 Школа Енергетичної Кооперації розрахована на підприємців, проактивних членів громад, представників місцевого самоврядування та громадського сектору. Навчання безкоштовне та відкрите для учасників з усієї України. Викладачі курсу – практики енергетичної кооперації та кваліфіковані викладачі LvBS протягом двомісячних навчальних інтенсивів навчатимуть основ кооперації, економічних та технічних основ та реалій енергетики, сучасного законодавчого та регуляторного поля, навичок бізнес-планування та залучення інвестицій. Наприкінці курсу кожен студент має захистити бізнес-план власного енергетичного кооперативу.

 Студенти Школи Енергетичної Кооперації, які презентують життєздатні бізнес-плани, матимуть можливість взяти участь у Енергетичному Акселераторі Громад. Ця чотиримісячна програма дозволяє командам енергетичних кооперативів пройти шлях від написання попереднього бізнес-плану до початку залучення інвестицій. У проходженні цього шляху їм допомагатимуть консультаціями та менторством  досвідчені фахівці у галузі кооперації, енергетики, фінансів. Школа стартує у листопаді.

Зареєструватися на перший навчальний курс можна до 15 листопада 2021 року за посиланням: http://energycooperative.org.ua/mainform/

Про проєкт можна дізнатися за посиланням http://energycooperative.org.ua/about/

Школа Енергетичної Кооперації та Енергетичний Акселератор Громад реалізовуються Greencubator та LvBS  в рамках грантової ініціативи «Сприяння підвищенню енергетичної стійкості на місцевому рівні шляхом реалізації енергетичних ініціатив громад», що стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). 

https://www.prostir.ua/?grants=vidkryvsya-pryjom-zayavok-na-pershu-shkolu-enerhetychnoji-kooperatsiji

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...