Національний конгрес місцевого самоврядування – інструмент для інтеграції регіональних потреб у державну політику

Під час засідання Правління Української асоціації районних та обласних рад, яке президент Асоціації Сергій Чернов провів в Одесі, йшлося про пошук майданчиків та форм діяльності, які будуть ефективними для всіх рівнів місцевого самоврядування. Зокрема, Сергій Чернов вважає за необхідне поновити діяльність Національного конгресу місцевого самоврядування.

«Були часи, коли Національний конгрес місцевого самоврядування працював активно. Туди входило по сто чоловік від кожної з трьох національних асоціацій. Вважаю, що потрібно відновити цю роботу на теренах України.

Досвід західних країн свідчить, що там, де потужно працюють національні конгреси та асоціації, інтереси громад захищені значно краще», - сказав Сергій Чернов.

Також, за його словами, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков погодився з доцільністю поновлення діяльності Консультативно-дорадчої ради при Голові ВРУ.

«Це той майданчик, - говорить голова Харківської облради Сергій Чернов, - який дозволить головам обласних рад щоквартально порушувати на державному рівні болючі й чутливі для регіонів питання».

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...