Сергій Чернов розповів про плани створення Академії держуправління для шести країн Східного партнерства

В Україні з'явилася ідея організувати Академію державного управління для шести країн Східного партнерства. Цю ідею висунув президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який представляє Україну у Бюро CORLEAP (Конференція регіональних і місцевих влад Східного партнерства).

 У спецпроекті Харківської облради і «Громадського радіо» про хід децентралізації «Де це?» Сергій Чернов розповів про плани створення Академії держуправління для шести країн Східного партнерства.

 Впродовж інтерв'ю Сергій Чернов зазначив: «Головна ідея, яку я пропонував на щорічній конференції CORLEAP, є східне партнерство. Ця ідея полягає в тому, щоб ми могли змогли залучити кращі практики з країн Європейського Союзу, по-друге, змогли використати досвід, який там накопичений багатьма десятиріччями, проводячи реформу децентралізації. І я дякую сьогодні голові Комітету регіонів Європейського Союзу пану Ламберцу і президенту Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи пану Кнаппе, і іншим учасникам та експертам CORLEAP, які підтримали цю ідею. Вона буде покладена в резулятивну частину цього засідання і направлена як пропозиція до Європейського Союзу з тим, щоб розглянути і фінансову складову, тобто виділення коштів ЄС на навчання сучасних кадрів менеджерів публічної влади для органів місцевого самоврядування. І наше завдання охопити не тільки керівників, а цим навчанням потрібно охопити усіх без виключення фахівців виконавчих апаратів, комітетів органів місцевого самоврядування: депутатів різних рівнів, громадських активістів, які хочуть долучатися до прийняття і реалізації рішень спільно з органами місцевого самоврядування. І чим ширше буде коло людей, до яких ми зможемо донести сучасні знання і кращі практики, тим швидше ми будемо рухатися в реалізації реформи децентралізації, і зможемо створити умови для ефективного управління по створенню спроможних громад України».

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...