Практичні питання приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ

обговорили сьогодні в Будинку рад.

 В Харкові відбулася установча партнерська зустріч між представниками органів виконавчої влади, експертів з децентралізації та керівників громад Харківщини.

 Зібрання відбулось завдяки Координатору проєктів ОБСЄ в Україні «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні».

 Участь у заході взяли заступниця Міністра охорони здоров'я Олена Сімоненко, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, міські голови, представники Харківської обласної ради, Асоціації міст України, Харківського центру розвитку місцевого самоврядування. Від виконавчої дирекції Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області – заступник виконавчого директора Сергій Азізян.

 Під час зустрічі керівники місцевих рад Харківщини мали змогу поставити питання щодо розвитку громад фахівцям з децентралізації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...