Публічні консультації щодо змін до Конституції тривають на Харківщині

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся круглий стіл «Через консенсус – до змін у Конституцію у частині децентралізації».

 Участь у заході взяли голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Едуард Юрченко, керуючий справами виконавчого апарату облради Сергій Клименко, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків виконавчого апарату Олена Кулик.

 Інклюзивні публічні консультації щодо змін до Конституції проходили за спільної ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України.

 Обговорювалися найважливіші питання щодо повноважень та захисту прав місцевого самоврядування, йшлося про ризики та можливості, які можуть принести зміни до Конституції в частині децентралізації.

 За результатами обговорень було сформовано пропозиції, що дозволять успішно продовжити та завершити реформу децентралізації, яка на даний момент має найвищу підтримку серед реформ у українців.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...