Навчальні заходи

Організаційні питання проведення перших сесій місцевих рад та нюанси кадрового забезпечення вивчають на Харківщині

За ініціативи Сергія Чернова, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області разом з Харківською обласною радою, регіональним відділенням Асоціації міст України та Всеукраїнським виданням «Місцеве самоврядування» запровадили низку семінарів-практикумів для представників новообраних рад територіальних громад з організаційних питань проведення перших сесій місцевих рад та вирішення кадрових питань. Семінари будуть проводитись як в режимі відео-конференцій, так і з виїздом, на базі місцевих рад області з урахуванням карантинних обмежень.

Так, 10 листопада у м. Красноград відбувся семінар-нарада для представників місцевих рад Богодухівського, Красноградського та Харківського районів.

За мету організаторами було поставлено надання методично-консультативної допомоги територіальним громадам у підготовці до проведення перших сесій місцевих рад, напрацювання проектів рішень, вирішення трудових правовідносин тощо.

Модератором семінару виступив перший віце-президент - виконавчий директор обласної асоціації органів місцевого самоврядування, експерт Української асоціації районних та обласних рад, Заслужений юрист України Микола Тітов.

Участь у роботі навчально-практичного заходу взяли керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків обласної ради Олена Кулик, виконавчий директор Харківського регіонального відділення Асоціації міст України Віктор Мірошник та його регіональні консультанти з бюджетних та правових питань відповідно: Микола Наркізов і Наталія Олексенко.

З питань організації перших сесій виступила головний редактор видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», юрист в Factor Group of companies Яна Брусенцова.

Про нюанси кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування та трудових правовідносин, доповів головний редактор журналу «Держслужбовець» Андрій Мацокін.

Модератор, спікери та консультанти відповіли на чисельні питання учасників заходу.

Рекомендації семінару розміщені на сайтах обласної ради та асоціацій.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...