Навчальні заходи

Громада Барвінківського району навчалася місцевому самоврядуванню

Голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, разом із фахівцями управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків обласної ради, спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області провели семінар з актуальних питань розвитку територіальних громад.

Тренінг відбувся у Барвінківському районі в рамках реалізації Комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017 – 2021 роки». Участь у заході взяли майже тридцять фахівців органів місцевого самоврядування, що опікуються даним напрямком роботи та активні мешканці громади.

Під час семінару з сільськими головами та депутатами місцевих рад району обговорювали наступні питання:

Процес реформування місцевого самоврядування. Аналітичний огляд;

Співробітництво громад як дієвий ресурс та нові можливості для місцевого розвитку;

Участь громад в обласних, державних та міжнародних Проектах та Програмах. Пропозиції до співпраці;

Правове регулювання земельних відносин;

Новації у бюджетному законодавстві.

Під час тренінгу також обговорювалися й практичні питання участі в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», а саме робота над проектними заявками – формулювання мети та завдань проекту, підготовка кошторисів тощо. За відгуками учасників, робота була цікавою та корисною, а згенеровані ідеї невдовзі будуть втілені у міні-проектах.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...