Сергій Чернов: Малинівська ОТГ – одна з лідерів у регіоні за рівнем залучення інвестицій

На Чугуївщині президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час сьогоднішньої робочої поїздки зустрівся з представниками активної молоді смт Малинівка, які на території місцевого парку відпочинку та дозвілля провели презентацію роботи Молодіжної ради ОТГ та впровадження бюджету участі.

 

Представники Молодіжної ради розповіли Сергію Чернову про ініціативу просування через обласний конкурс розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє» проєкту побудови в Малинівці спортивно-розважального центру для молоді. Вони переконані, що реалізація цього проєкту сприятиме не лише організації якісного й змістовного дозвілля для молоді та дітей, а й тому, що молоді люди не полишатимуть рідне селище.

 

«Існує багато проблем, вирішити які громади самотужки не в змозі. Є проєкти, які виходять за межі однієї громади. Отже, обласний конкурс «Разом у майбутнє» вирішили доповнили номінацією, в якій представлені проекти співробітництва громад, щоб була змога реалізувати потужні спільні проєкти.

 

Конкуренція в рамках конкурсу дійсно потужна. Однак саме це стимулює працювати більш ефективно. Ідея побудови на території Малиновської громади спортивного центру для дітей та молоді цілком може бути реалізована шляхом участі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад.

 

Доведеться зробити кілька важливих кроків, перший з яких – створення громадської організації. Обласна рада, як організатор конкурсу, завжди підтримує ідеї молоді», – зауважив голова обласної ради та підкреслив дієвість Малинівської ОТГ, п'ять мініпроєктів від якої стали переможцями конкурсу «Разом у майбутнє» у 2020 році на загальну суму 1 млн 120,9 тис грн.

 

До того ж за період 2018-2020 років Малинівською громадою у партнерстві з Програмою DOBRE протягом 2019-2020 років реалізовано 7 проєктів на загальну суму 6 млн 703,4 тис гривень. Серед проєктів – Реконструкція Малинівського парку, метою якого є благоустрій центральної частини селища, презентація громади, покращення якості життя і дозвілля мешканців. Реалізується проєкт «Створення молодіжного ХАБу», спрямованого на організацію безпечного, креативного та відкритого молодіжного простору.

 

Сергій Чернов подякував молоді за активну громадську позицію та небайдужість до розвитку територіальної громади.

 

Довідково: Малинівська ОТГ утворена у 2017 році. До складу громади увійшли Малинівська селищна та Старогнилицька сільська ради (2 населених пункти). Площа громади – 124,3 км2. Населення – 8,5 тис.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...