Продовжується робота над законопроєктом щодо внесення змін до Конституції України в частині децентралізації

В Україні пройшов цикл інклюзивних публічних обговорень змін до Конституції України (в частині децентралізації). Заходи проводилися як у режимі офлайн, так і у режимі онлайн і завдяки активній позиції членів Конституційної комісії, Мінрегіону, профільного Комітету Верховної Ради, представників місцевого самоврядування, їх асоціацій, представників наукових установ та інститутів громадськості вдалося опрацювати максимальну кількість важливих пропозицій до Основного закону, багато з яких викликало жваві дискусії.

Учасники цих обговорень - президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та перший віце-президент Асоціації, експерт УАРОР Микола Тітов підготували пропозиції щодо необхідності збереження та конституційного закріплення повноважень органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня; визначення термінології та багато інших, вкрай важливих моментів, які потребують врахування при внесенні змін до Основного закону.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...