9-10 грудня - 5й Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

9 та 10 грудня у форматі відеоконференції відбудеться 5й форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» (на платформі Zoom).

Реєстрація відкрита за посиланням https://forms.gle/iSy7ZwSZPKTYzSax8

Дві студії: центральна у місті Києві та Донецька регіональна у місті Краматорську

Протягом форуму 7 тематичних дискусій:

Розвиток місцевого самоврядування: здобутки та виклики, стратегія і наступні кроки.

Організація системи органів виконавчої влади.

місцеві вибори 2020: моніторинг та рекомендації для України.

Згуртованість громади: громадська участь, включеність різних категорій населення до прийняття рішень на місцевому рівні.

Місцеве самоврядування для внутрішньо переміщених осіб, національних меншин та інших соціально-вразливих категорій населення.

Виклики Covid – 19: практики в України та Європі.

Реорганізація органів місцевого самоврядування у зв'язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України.

Близько 50 спікерів і спікерок, серед них:

Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України

В'ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України

Андрій Клочко, Народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Олександр Корнієнко, Народний депутат України, голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Дмитро Лубінець, Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин

Сергій Гайдай, Голова Луганської обласної державної адміністрації, керівник обласної військовоцивільної адміністрації

Павло Кириленко, Голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Матті Маасікас, Голова Представництва ЄС в Україні

Клаудіа Лучіні, Директорка Директорату людської гідності, рівності та врядування Ради Європи

Ешлі Малруні, Радниця, Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні

Ніколь Рудер, Директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Посольство Швейцарії в Україні

Цільова аудиторія заходу: представники/-ці органів місцевого самоврядування з усіх регіонів України.

Захід організовується Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...