У Великобурлуцькій громаді створять сучасний ЦНАП за сприяння Програми «U-LEAD з Європою»

28 грудня 2020 року відбулося підписання Меморандуму про партнерство між Великобурлуцькою громадою та Програмою ЄС «U-LEAD з Європою» щодо реконструкції приміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

 У модернізованій енергоефективній будівлі ЦНАП буде облаштовано 7 робочих місць, у тому числі місце для самообслуговування відвідувачів. Новостворений ЦНАП почне роботу у першому кварталі 2021 року та буде надавати понад п'ятнадцяти тисячам жителів більше 150 послуг, включно з найнеобхіднішими для громадян та бізнесу. Вартість ремонтних робіт – понад 900 тисяч гривень. Громада співфінансує благоустрій прилеглої території та встановлення систем безпеки приміщення.

 Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство міжнародного розвитку), зазначила: «Ми раді підтримати Великобурлуцьку громаду у їх прагненні забезпечити мешканців якісними адміністративними послугами. Належний ЦНАП покращує життя у громаді, наближаючи місцеву владу до потреб громадськості та створюючи прозору, доступну та сервісно-орієнтовану комунікацію з мешканцями».

 Програма «U-LEAD з Європою» також надає інституційну підтримку у створенні центру надання адміністративних послуг, та забезпечить ЦНАП меблями, технікою, програмним забезпеченням та програмним комплексом для ЦНАП «Вулик». Усі співробітники пройдуть навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

 Віктор Терещенко, голова Великобурлуцької громади: «Ми дякуємо Програмі U-LEAD за всебічну підтримку у створенні належного ЦНАП. Невдовзі наші мешканці почнуть отримувати потрібні їм послуги у комфортній будівлі, швидко та якісно. Я впевнений, що це надасть громаді більше можливостей для розвитку, а новенький ЦНАП стане центром розвитку громади та осередком європейських цінностей».

 Дизайн приміщення ЦНАП розроблений експертами Програми. У ЦНАП передбачені умови для осіб з інвалідністю, її обладнано пандусом, а для батьків з дітьми - сповивальним столиком та дитячим куточком.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...