Симфонічний оркестр Харківської філармонії зіграв для пацієнтів обласної дитячої лікарні

Благодійний захід, присвячений Всесвітньому дню захисту дітей та 45-річному ювілею Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1, пройшов за підтримки голови Харківської обласної ради, Президента Асоціації Артура Товмасяна.

В урочистостях також взяли участь депутати обласної ради та представники облдержадміністрації.

«Діти - це найцінніше, що у нас є, вони – наше майбутнє. Ми готові на все, щоб їх захистити, щоб вони були здорові і мали кращі перспективи. Це свято сьогодні для вас, одужуйте швидше і більше ніколи не хворійте, - сказав Артур Товмасян. - Хочу з особливими словами звернутися до лікарів та всього медичного персоналу. Ви щодня працюєте для того, аби повертати дітям здоров'я. Важко переоцінити важливість справи, якій ви себе присвятили. За це вам велика вдячність від мене особисто, всього депутатського корпусу обласної ради, тисяч і тисяч жителів Харківщини».

Артур Товмасян також подякував диригенту, директору Харківської обласної філармонії та музикантам за те, що відгукнулися на ініціативу проведення такого незвичайного симфонічного концерту.

Музиканти філармонії зіграли улюблені дитячі мелодії на майданчику біля лікувального корпусу медзакладу, де знаходяться маленькі пацієнти з онкозахворюваннями.

Також для дітей лікарні організатори підготували цікаві конкурси та різноманітні активності, солодкі подарунки та призи. Так, діти змогли познайомитись з автомобільною технікою, яка використовується в роботі поліції та служби надзвичайних ситуацій.

Артур Товмасян вручив працівникам лікарні Грамоти Харківської обласної ради.

Довідка. Лікарня надає спеціалізовану цілодобову дитячу медичну допомогу. З 39 можливих дитячих спеціальностей в установі є 35. Вони розподілені на консультативну допомогу (без ліжок) і стаціонарну. 70% пацієнтів - з Харкова. У 2020 році у стаціонарі Обласної дитячої лікарні №1 пролікувалися 21,5 тисяча дітей, консультації отримали 35 тисяч дітей.

У паліативному відділенні міститься 5 дітей з вродженою патологією центральної нервової системи. Всього в реанімації зараз - 17 пацієнтів. В установі працює 140 лікарів, вона розрахована на 420 ліжок, зараз в ній лікуються близько 300 пацієнтів.

В рамках Президентської програми «Велике будівництво» в лікарні відремонтували другий поверх, де знаходиться низка відділень: біохімічна лабораторія, фізіотерапевтичне відділення, УЗД-відділення, реанімація та IV хірургічне - багатопрофільне відділення, в яке входять дитяча гінекологія, проктологія, ендоскопічний кабінет, операційна. Зараз тут триває ремонт та утеплення фасадів двох лікувальних корпусів.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...