Круглий стіл «Децентралізація – нові можливості для громад у контексті політики регіонального розвитку»

відбувся сьогодні у Харкові.

Організаторами заходу виступили Харківська обласна рада, Харківський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України, Міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Харківській та Сумській областях, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області.

Відкрив роботу Микола Тітов, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації. З вступним словом до присутніх звернулися Володимир Золотарьов, заступник директора ХРИ держуправління НАДУ при Президентові України та Віктор Моложавий, начальник Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби. Від обласної ради участь взяв Сергій Клименко, керуючий справами виконавчого апарату.

Про децентралізацію і нові можливості для громад у контексті політики регіонального розвитку розповів Василь Кашевський, національний радник з питань планування регіонального розвитку та впровадження проектів Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою».

З інформацією про реформування міжбюджетних відносин виступила Марина Гончаренко, доцент кафедри економічної теорії та фінансів Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Деякі питання нормативно-правового регулювання процесу децентралізації в Україні окреслив Павло Любченко, завідуючий відділом конституційно-правових проблем державного будівництва та місцевого самоврядування НДІ державного будівництва та місцевого самоврядування.

Учасники круглого столу - викладачі та студенти вузів відповідних спеціальностей.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...