Тетяна Єгорова-Луценко: зміцнюємо зв’язки між університетами України та Європи

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко разом з представниками ХНУ ім.В.Н.Каразіна та ХНУМГ ім.О.М.Бекетова взяла участь у заході: «Посилення університетської співпраці заради солідарності з Україною» в рамкам Європейського тижня міст і регіонів у Брюсселі.
Під час роботи обговорювалися процеси євроінтеграції українських університетів та співпраця вишів України та ЄС у різних напрямках.
Ректор університету ім.В.Н Каразіна Тетяна Кагановська розповіла європейським партнерам про умови в яких наразі доводиться працювати університету і зберігати педагогічну та наукову базу вишу.
Тетяна Єгорова-Луценко звернула увагу учасників зустрічі на необхідності надати всебічну підтримку навчальним закладам прифронтових регіонів.
«Колектив Каразинського, як і інших вишів Харківщини вже третій рік поспіль працюють Non-Stop в умовах війни. Обговорили можливість призначення Тетяни Кагановської Амбасадором у Брюсселі українських університетів прифронтових територій та тих, що найбільше постраждали від російської агресії. Вважаю, що на сьогодні необхідно докласти максимальних зусиль аби наші навчальні заклади мали можливість співпрацювати зі університетами-партнерами в Європейському Союзі, в тому числі на майданчику Комітету Європейських регіонів. Маю надію, що якомога більше українських університетів зможуть долучитися до «Асоціація університетів Європи». Маємо рухатися у напрямку співпраці з програмою ЕРАЗМУС+ для розвитку у сфері освіти України», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...