Діти з громад Харківщини повернулися з літніх канікул на Закарпатті

38 дітей з Ізюмської, Печенізької, Шевченківської та Чугуївської громад протягом семи днів відпочивали у селі Яноші.
«Нам дуже сподобався відпочинок. Ми постійно подорожували, були скрізь в цікавих дивовижних місцях Закарпаття, відвідували місцеві пам’ятки в Косино, Жайвороноку, в Замку Паланок. Каталися на конях. Дякуємо за організацію такого відпочинку, в мене багато добрих спогадів залишилося і фотографій», - поділилася враженнями Поліна з Шевченківської громади Куп’янського району.
«Ми відпочивали в гарному готелі, мені дуже сподобалося, я знайшов нових друзів, всі хлопці та дівчата такі добрі та веселі. Нас постійно розважали. Їжа була дуже смачна, а ще ми їздили розважатися – аквапарки, екскурсії, різні конкурси», - каже Денис з Ізюмської громади.
Нагадаємо. На запрошення голови Закарпатської обласної ради Романа Сарая діти з деокупованих громад Харківщини з 17 – 23 серпня діти мали змогу відпочити на Закарпатті.
Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА), засновником якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітату Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) організували відпочинок дітей з громад Харківщини на Закарпатті в період літніх канікул. ЄОТС ТИСА підготувало індивідуальний проєкт «Відпочинок українських дітей на Закарпатті».
Вчергове такий проєкт повністю профінансовано Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.
ЄОТС ТИСА забезпечила проживанням, триразове харчування. Насичена програма дозвілля включала цікаві екскурсії, серед яких відвідування Мукачівського історичного музею, динопарку у Яноші, кінного парку у с. Чома Берегівського району. Також юні відпочивальники відвідали термальні басейни «Косино» та «Жайворонок» (Берегово) та скуштували торт «Ужгород». Спортивні змагання, ігри на свіжому повітрі, заходи спрямовані на розвиток творчих здібностей, навичок рукоділля, розвиток мистецтва та національних традицій дали свій позитивний результат.
Педагоги, які супроводжували дітей кажуть - діти приїхали радісними, усміхненими, емоційно відновленими.
«За сім днів на Закарпатті організатори дали можливість дітям відпочити, повернули почуття безпеки, здатність жартувати, сміятися, грати. Ця подорож дійсно стала для них джерелом позитиву, надії, віри у себе та майбутнє Щиро дякуємо усім причетним до організації насиченої програми відпочинку!», - сказала директорка Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості Вікторія Мірошникова.
Втілення спільного проєкту із Закарпатською обласною радою та ЄОТС ТИСА загалом дало можливість відпочити 110 дітям та 13 вчителям з 11 територіальних громад Харківщини.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...