Засідання Правління Асоціації

Сьогодні під головуванням Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко відбулося у дистанційному режимі засідання Правління Асоціації.

За 100% участі всіх членів Правління були обговорені та прийняті рішення з важливих питань діяльності місцевих рад області та Асоціації в цілому.

Так, зокрема, були прийняті рішення щодо:

1.Участі Асоціації у якості співзасновника Агенції регіонального розвитку Харківської області,  з подальшим розглядом кандидатур до складу Наглядової ради Агенції.

2.Про відновлення роботи Музею місцевого самоврядування Харківщини, який призупинив свою діяльність у зв’язку із російською військової агресією, а також про затвердження складу Громадської ради Музею за участі науковців, ветеранів та чинних депутатів і керівників місцевих рад області.

3.Особлива гостру дискусію викликали проблеми теплопостачальних комунальних підприємств місцевих рад області при підготовці до опалювального сезону 2024-2025 рр. Найбільш актуальними ці проблеми стали у  Лозівській, Чугуївській міських, Роганській селищній та інших громадах, які були у тимчасовій окупації або знаходяться у зоні бойових дій, а місцеві бюджети не мають достатніх джерел для наповнення та погашення заборгованостей перед постачальниками електроенергії, води та газу, а теплопостачальні комунальні підприємства не отримують необхідну державну компенсацію різниці тарифів.

За результатами обговорення прийнято рішення про направлення відповідного звернення до Кабінету Міністрів України з конкретними пропозиціями порядку вирішення вищезазначених проблем. Звернення направлено також Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та Секретаріату УАРОР до відома та підтримки висловлених у Зверненні пропозицій.

4. Були розглянуті також і інші питання поточної діяльності Асоціації та її Виконавчої дирекції.

 

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...