ДО 180—річчя І.Ю. РЄПІНА

В Харкові відкрилася Всеукраїнська ювілейна виставка образотворчого мистецтва, присвяченої 180-річчю з дня народження видатного українського художника та мистця світової слави І.Ю. Рєпіна.

Основна концепція виставки – демонстрація найкращих здобутків Харківської художньої школи, унаочнений вираз спадкоємності традицій і новацій у царині образотворчої творчості.

Понад 100 робіт більше ніж 100 авторів з майже усіх куточків України та понад 10 країн світу репрезентовано у виставкових залах Будинку художника ХО НСХУ. Ставши традиційною, виставка завжди відблискує новаціями та формує свіжий погляд на метафоризм образотворчих засобів виразності, розгорнутих на площині живописного полотна, оприявнюючи актуальне і теперішнє розуміння сучасним художником своєї творчої місії – боронити мистецький фронт і ставати на охорону загальнолюдських та національних цінностей.

Окрім досвідчених майстрів, у заході значне місце посідають роботи творчої молоді, що засвідчує постійну відкритість цього заходу майбутньому!

У відкритті виставки взяла участь делегація Почесних громадян Харківської області: Микола Тітов, Віль Бакіров, Іван Глянь, Олександр Сидоренко, Олександр Русанов.

Голова Ради Почесних громадян Харківської області Микола Тітов виступив з привітальним словом та передав меру міста Чугуїв Галині Мінаєвій фотокопію звернень до Верховної Ради України щодо необхідності відзначення ювілейної дати від Дня народження Іллі Рєпіна, а також відзначив, що навіть у такий складний час війни, мистецтво стає потужною зброєю та харківські художники на чолі з Віктором Ковтуном, Почесним громадянином Харківської області, Народним художником України доводять всьому світові, що Ілля Рєпін  - видатний український художник, що життя продовжується, мистецтво завжди на часі та Перемога, обов’язково буде за нами!

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...