Для жителів Харківщини з’явилося більше можливостей для відкриття власного бізнесу

У рамках реалізації в Харківській області нової економічної платформи «Зроблено в Україні» відбулось відкриття регіонального офісу на базі обласної служби зайнятості.
Заступниця голови Харківської обласної ради Валерії Дзюба взяла участь у презентації першої платформи «Зроблено в Україні» на Харківщині. В подальшому такий офіс буде відкрито у кожному районі регіону, поки що, окрім Куп’янщини. Валерія Дзюба привітала присутніх на церемонії відкриття офісу від імені голови Харківської обласної ради Тетяна Єгорової-Луценко.
«До повномасштабного вторгнення рф в Україну Харківщина посідала третє місце за кількістю підприємств і п’яте - за обсягом реалізованої продукції. Через постійні обстріли частина підприємств малого та середнього бізнесу змушені були релокуватися. Прибутки підприємств Харківщини зменшилися. Тож сьогодні надзвичайно важливо, щоб наші підприємці, які залишилися в Харкові, які незважаючи на все, відкривають бізнес, створюють нові робочі місця, отримують підтримку від влади. Платформа «Зроблено в Україні» веде до прямого діалогу бізнесу і влади. Важливо, щоб слова «Зроблено в Україні» стали для нас стилем життя і керівництвом до дій, аби кожен з нас розумів, що коли ви купуєте українське, ви збільшуєте ВВП, наповнюєте бюджет і зміцнюєте нашу обороноспроможність», - зазначила Валерія Дзюба
На відкритті офісу «Зроблено в Україні в Харківській області був присутній заступник директора Державного центру зайнятості Денис Олійник.
«Програма «Зроблено в Україні» є ініціативою Президента України Володимира Зеленського і реалізується Міністерством економіки України. Наразі відкрито 17 офісів в 14 регіонах України. На сьогодні вже є більше чотирьох тисяч звернень громадян до офісів. Із них дві з половиною тисячі – це гранти на власну справу. Офіси розроблені для підтримки малого та мікробізнесу. Але крім консультацій в службі зайнятості щодо наших програм для шукачів роботи, ми також готові дати консультацію щодо урядових програм і програм регіонального та місцевого рівня», - поінформував Денис Олійник
На майданчику всі бажаючи зможуть ознайомитись із грантовими програмами підтримки, які супроводжує служба зайнятості, такими як:
-мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу;
-грант на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, так і з Урядовими програмами підтримки: «Доступні кредити 5-7-9»;
гранти для переробних підприємств; гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства; гранти для створення або розвитку тепличного господарства; єОселя; компенсації̈ за купівлю сільгосптехніки українського виробництва; пропозиціями донорів, які підтримують українського виробника.
Щонайменше півтора мільярда гривень підтримки можуть отримати підприємці Харківщини. Це є дуже важливим кроком назустріч харківським підприємцям, сказав директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.
«Завдяки цьому майданчику по всіх програмах можна буде дізнатися інформацію і отримати допомогу, грант. Дуже важливо розуміти, що від сьогодні ми відкриваємо майданчик для допомоги бізнесу», - зазначив Олександр Котуков.
Під час відкриття офісу «Зроблено в Україні» підприємці, які вже отримали гранти та кредитування, презентували свою продукцію: текстиль, продукти харчування тощо.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...