Відбулися загальні збори членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області

28 червня 2024 року відбулися Загальні збори Асоціації під головуванням Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради, Тетяни Єгорової-Луценко та за участі начальника Харківської обласної військової адміністрації, Олега Синєгубова.

Також запрошені начальники районниї державних військових адміністрацій.

Розглянули важливі питання порядку денного:

☑️ щодо інформування голів районних рад, керівників сільських, селищних, міських територіальних громад Харківської області про реєстр збитків, завданих агресією росії проти України та інші актуальні питання застосування органами місцевого самоврядування законодавства про надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок російської військової агресії.
Реєстр вже працює. Рада Європи взяла на себе ініціативу і займається цим питанням.
Наразі керівники громад отримали необхідну інформацію від експертів про процедуру подачі заявки до реєстру.
☑️ питання Управління відходами, що утворилися внаслідок російської військової агресії та інших надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.
☑️ Проінформували щодо питань впровадження Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" та змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Вся інформація надана для вивчення та впровадження в органах місцевого самоврядування Харківщини.
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...