Допомога Збройним силам України

Почесні громадяни Харківської області вкотре провели благодійну акцію на допомогу захисникам та захисницям України.

На прохання Юрія Федченка – директора комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ ГОСПІТАЛЬ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ», Рада Почесних громадян Харківської області придбала та передала для клініко-діагностичної лабораторії госпіталю унікальний автоматичний біохімічний аналізатор  типу LabAnalyt CA-200, який буде використовуватися для лікування пацієнтів з яких 69% складають наші воїни.

Як зазначив, голова Ради Почесних громадян Микола Тітов, допомога військовим наразі є надважливим завданням для всіх українців, тому отримавши лист-прохання на допомогу, Рада Почесних громадян Харківської області негайно прийняла рішення про благодійну акцію серед Почесних громадян, які охоче підтримали пропозицію.  Це вже четверта благодійна акція за час російської військової агресії.

Також, за дорученням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради, Тетяни Єгорової-Луценко, Микола Тітов за великий особистий внесок в організацію таких благодійних акцій вручив цінний подарунок, годинник з логотипом “Голова Харківської обласної ради”, члену Ревізійної комісії, голові Харківської обласної організації ветеранів України Анатолію Хіневичу та повідомив присутнім, що 27 червня 2024 року сесією Харківської обласної ради було прийнято рішення про підтримку  комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ ГОСПІТАЛЬ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ» та виділення коштів із обласного бюджету понад 13 мільйонів гривень.

Без уваги  не залишився і Військово-медичний клінічний центр північного регіону (Військова частина А-3306) під керівництвом Едуарда Хорошуна, полковника медичної служби, Героя України, якому також були передані: портативний аналізатор вимірювання рівня гемоглобіну та мікрокювети гемоглобіновані на 5 тисяч сеансів, які зараз їм вкрай необхідні на передньому краї.

Микола Тітов подякував усім захисникам та захисницям за їх титанічну працю, за захист та оборону нашої країни та зауважив, що дана благодійна акція не є останньою, адже Рада Почесних громадян готова проводити акції задля врятування наших героїв!

У заході також взяли участь Почесні громадяни Харківської області, а саме:

Гетьман Анатолій Павлович – академік Національної академії правових наук України, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;

Сидоренко Олександр Леонідович – професор, член-коресподнент Національної академії педагогічних наук України, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти;

Хіневич Анатолій Петрович – очільник Харківської обласної організації ветеранів України.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...