На Красноградщині успішно реалізовані проєкти в рамках обласних конкурсів «Разом в майбутнє» та «Ефективна медицина в громаді»

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко з робочим візитом відвідала Красноградську громаду та вручила сертифікати переможцям.
«Оплата послуг з поточного ремонту тепломережі, водомережі, електропостачання їдальні та придбання обладнання для пункту видачі гарячої їжі для ВПО у Красноградському ліцеї №1 ім. О. І. Копиленка Красноградської міської ради Харківської області» - проєкт, який став переможцем конкурсу «Разом в майбутнє». В рамках його реалізації відновлено функціонування шкільної їдальні (проведено відновлювальні роботи, придбано кухонну техніку та посуд) та організовано роботу пункту видачі гарячої їжі.
Бюджет проєкту становить 984,2 тис. гривень в т.ч. фінансування:
- з обласного бюджету 684,2 тис. гривень (69,5%);
- з міського бюджету 299,9 тис. гривень.
В рамках реалізації проєкту відновлено функціонування шкільної їдальні (проведено відновлювальні роботи, придбано кухонну техніку та посуд) в Красноградському ліцеї №1 ім. О. І. Копиленка Красноградської міської ради.
В рамках ще одного проєкту, який став переможцем конкурсу «Разом в майбутнє», у Красноградському молодіжному центрі проведено поточні ремонтно-відновлювальні роботи та створено укриття - безпечний, багатофункціональний простір для проведення тренінгів, зустрічей та отримання цікавого дозвілля 600 учням та студентам.
Бюджет проєкту становить 1 490,2 тис. гривень в т.ч. фінансування:
- з обласного бюджету 1 043,1 тис. гривень (70%);
- з міського бюджету 447,0 тис. гривень.
Тетяна Єгорова-Луценко вручила сертифікат переможцям конкурсу «Ефективна медицина в громаді». За проєктом придбано медичне обладнання у Красноградську центральну районну лікарню. Заклад є багатопрофільним, розраховани на 225 ліжок загального профілю та 15 реанімаційних ліжок. На комплекс електронейроміографічнй комп’ютерний M-TEST ONE-4 та 10 функціональних ліжок з електроприводом було спрямовано:
- з обласного бюджету 699,4 тис. гривень (70%);
- з міського бюджету 299,7 тис. гривень.
Довідково. Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році було передбачено 40,0 млн гривень.
У 2023 році 44 проєкти обрано переможцями конкурсу. Загальна сума необхідна для реалізації зазначених проєктів становить 80,8 млн гривень (100%), у т.ч. обсяг фінансування з обласного бюджету 39,8 млн гривень (49,2%). На проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році було передбачено 20,0 млн гривень. Переможцями конкурсу визнано 31 проєкт на загальну суму 36,2 млн гривень, у т.ч. фінансування з обласного бюджету 19,5 млн гривень (54%).
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...