ГО “Добровольці-вогнеборці” оголошує новий конкурс для громад

ГО “Добровольці-вогнеборці” розпочинає проєкт «Підтримка створення добровільних пожежних команд задля підвищення стійкості прифронтових областей» в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.


Мета проєкту – допомогти трьом громадам цільових областей успішно створити добровільні пожежні команди (ДПК) та закласти передумови для їх подальшого розвитку й проведення ними навчань для населення. Приймаємо заявки від громад Чернігівської, Сумської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей.

В кожній з трьох відібраних громад місцеве самоврядування має зібрати ДПК з 12 осіб, які пройдуть первинну підготовку та навчання домедичній допомозі 100% коштом проєкту, а також отримають методичну й матеріальну підтримку.

Тривалість проєкту: 6 місяців. Участь в ньому передбачає серію вебінарів, створення інформаційних матеріалів для рекрутингової кампанії, навчальний візит до Рівненської області, первинну підготовку й навчання з домедичної допомоги для 12 добровільних пожежників з кожної громади, закупівлю 6 комплектів захисного спорядження тощо. Загальна сума підтримки однієї громади у товарах і послугах – близько 325 000 гривень.

Якщо ви зацікавлені в проєкті, заповнюйте анкету за посиланням.

Це займає час, тож не відкладайте на останній момент.

Анкети прийматимуть до 1 березня 2024 року включно. Результати оголосять до 8 березня 2024 року.

Важливо: проєкт короткостроковий та інтенсивний – перші заходи почнуться одразу через декілька днів після оголошення результатів. Тож при поданні анкети оцінюйте спроможність відповідальних працівників активно включитись в реалізацію проєкту протягом березня-липня 2024 р. та спроможність громади виконати свою частину завдань (деталі в анкеті).

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...