Відбулися Загальні збори Асоціації

Сьогодні відбулися Загальні збори Асоціації під головуванням Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.
У регіоні буде створено Харківський регіональний Офіс декарбонізації та енергоефективності✊
Про це сьогодні говорили під час Загальних зборів членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Працювали потужною командою: долучився начальник ХОВА Олег Синєгубов, заступниця міського голови Тетяна Чечетова-Терашвілі, керівники громад, голови районних рад – члени Асоціації, начальники районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів.
Два слова про Офіс: він буде надавати консультації, сприяти в отриманні експертних оцінок та впровадженню проєктів у сфері енергоефективності, альтернативних джерел енергії, а також механізмів адаптації та відновлення регіону після воєнних дій. Більш детальніше - згодом.✊
Також на засіданні розглянули питання:
- про звіт Правління та Виконавчої дирекції Асоціації про проведену роботу у 2023 році;
- про звіт Ревізійної комісії про виконання кошторису надходжень та видатків Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області за 2023 рік;
- про План роботи Асоціації на 2024 рік;
- про Кошторис надходжень та видатків Асоціації на 2024 рік.
"Також закликаю усіх голів громад долучатися до процесу внесення пропозицій до законопроєктів, над якими зараз працюють в Комітетах ВР. Реформа децентралізації має бути завершена, адже це одна з головних умов наших європейських партнерів для вступу України в ЄС.
Наразі, і УАРОР і обласна Асоціація внесли внесли низку пропозицій, зокрема до законопроєктів щодо мобілізації, у частині відповідальності за вручення повісток; до законопроєкту 6401, який стосується прозорості роботи органів місцевого самоврядування. Вдалося відстояти позицію, щодо необхідності проведення засідань сесій онлайн під час війни, через безпекову ситуацію. Триває робота і над іншими законопроєктами.
Вдячна усім представникам місцевого самоврядування за те, що залишились на місцях і працюєте. А головне, Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо таку можливість.", зазначила Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, Тетяна Єгорова-Луценко.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...