1 лютого - презентація дослідження позиції представників ОМС щодо пріоритетів законодавчого порядку денного з децентралізації на 2024 рік

1 лютого об 14.00 в ІА «Укрінформ» відбудеться презентація результатів досліджень (опитування громад, фокус-груп та глибинних інтерв’ю) щодо ключових пріоритетів законодавчого регулювання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на 2024 рік.


Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення громадської організації «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», щоб дізнатися позицію керівництва органів місцевого самоврядування щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2024 році забезпечить зміцнення системи місцевого самоврядування в Україні.

В опитуванні взяли участь та висловили свою позицію щодо законодавчого порядку денного представники органів місцевого самоврядування територіальних громад всіх областей України.

Результати опитування будуть спрямовані до профільних комітетів Верховної Ради України та у центральні органи виконавчої влади.

До участі в події запрошені:

  • Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України
  • В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України
  • Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України
  • Олександр Корінний, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад
  • Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад
  • Тетяна Єгорова-Луценко, президент Всеукраїнської асоціації районних обласних рад
  • Ігор Парасюк, керівник Компоненту «Розробка політики та впровадження реформи децентралізації» Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
  • Антон Грушецький, виконавчий директор, Київський міжнародний інститут соціології
  • Оксана Гарнець, президент ГО «ДЕСПРО»

Подивитись трансляцію у прямому ефірі можна за посиланням.

Контакти для ЗМІ:

Тетяна Бойко

+380 759 0867,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Цей захід проводиться Громадською організацією «ДЕСПРО» в рамках проєкту «Законодавчий порядок денний. Форум з децентралізації в Києві» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...