Тетяна Єгорова-Луценко: Прозорість і чесність - ключові принципи роботи органів місцевого самоврядування Харківщини

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у форумі «Стандарти прозорості і підзвітності» в Харківській області.
Учасники форуму вчергове обговорили питання, що стосуються діяльність робочої групи «Прозорість і підзвітність» у Харківській області, а також антикорупційні інструменти в роботі місцевих органів влади, ефективність використання бюджетних коштів в Харківській області, питання організації навчання з питань декларування, спільного з Каразінською школою бізнесу навчання для відповідальних осіб за проведення публічних закупівель, принцип прозорості під час реалізації проєктів з відновлення, стан взаємодії громадських організацій з робочою групою «Прозорість і підзвітність».
Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради наголосила на важливості проведення цього форуму, а також відзначила, що представники місцевого самоврядування регіону довели, що є потужною командою, яка здатна справитися з найскладнішими викликами війни.
«Але маємо не забувати, що повинні надавати повний звіт про свою діяльність нашим виборцям, чесно і прозоро. Окрім того, якщо ми хочемо бути в Європейському Союзі, членами європейської команди, про що говорить наш Президент, за що б’ється наш Уряд і депутати Верховної Ради, то стандарти прозорості та підзвітності мають бути головним «кредо» для представників усіх ланок влади, структур і підприємств», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
Також Тетяна Петрівна додала, що 21 грудня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт N6401 про внесення змін до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" (прозорості місцевого самоврядування). Документом суттєво розширюються норми про відкритість місцевих рад і виконкомів громад. Мова про публікацію відеозаписів сесій і засідань постійних комісій. Після воєнного стану онлайн-трансляції стануть обов’язковими для всіх громад.
В Форумі взяли участь начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, міський голова Ігор Терехов, представники органів місцевого самоврядування Харківщини, члени робочої групи «Прозорість і підзвітність», представники громадських організацій, антимонопольного комітету, держказначейства України, аудиторської та податкової служб, правоохоронних органів.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...