Відбувся навчальний семінар практикум

Сьогодні Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області був проведений навчальний семінар-практикум для сільських, селищних, міських голів, голів районних рад, начальників районних військових адміністрацій, начальників військових адміністрацій населених пунктів, їх профільних заступників та спеціалістів у режимі онлайн.

Модератором заходу виступив Микола Тітов, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації.

Виступили та привітали учасників заходу Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та Євген Іванов, заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації, які зазначили, що ми всі одна команда та наша єдина ціль – це надання якісних  послуг жителям наших громад, наближення Перемоги та відбудова Харківщини.

У навчальному семінарі взяли участь більше 150-ти учасників та розглянуто дві теми, які на даний час є найбільш актуальними для працівників місцевих рад та військових адміністрацій.

Щодо особливостей компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок російської агресії доповів  Ярослав Євгенович Бєлих, радник Асоціації з питань відновлення та розвитку територій, адвокат.

Стосовно нового Закону України «Про адміністративну процедуру», який набрав чинності 15 грудня цього року, спікером виступив Олександр Тарасович Зима, кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У ході зустрічі представниками місцевих рад було задано ряд запитань до спікерів семінару, на які вони змістовно надали відповіді.

Також модератором та спікерами було запропоновано учасникам заходу всі інші проблемні питання з наведених тем, які виникають під час роботи, направити на офіційну пошту Виконавчої дирекції Асоціації для  подальшого пошуку їх вирішення.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...