Відбулося відкриття всеукраїнської художньої виставки “РІЗДВЯНА”

Делегати Почесних громадян Харківської області: Віктор Ковтун, Микола Тітов, Олександр Сидоренко, Іван Глянь, Олекандр Русанов, Сергій Євель, Анатолій Хіневич та Віль Бакіров взяли участь у відкритті художньої виставки.

У виставкових залах Будинку художника Харківська організація Національної спілки художників України відкрила всеукраїнську художню виставку “Різдвяна”.

Віддаючи данину багатолітній традиції проведення подібних масштабних експозицій та маючи на меті підтримати моральний дух спілчан та харківських художників, ХО НСХУ проводить різдвяну виставку під час війни вже вдруге!

Понад 100 авторів з Харківщини, Києва, Дніпра, Одеси та інших творчих осередків країни представили свої роботи в царині живопису, графіки, скульптури, декоративно-вжиткового мистецтва. Неоднорідна за виконанням, своєрідна за стилістикою, авторською творчою манерою, сюжетно-тематичним спрямуванням виставка демонструє широкий плин святкової тематики, в межах якої вирішуються і сучасні мистецькі завдання, і новітні художні одкровення.

Більшість творів випромінює не лише святковий настрій, звертаючись до казкової різдвяної та новорічної тематики, сакральних образів, мотивів родинного тепла та зимового настрою, ­- вони передають сучасне відчуття реалій нашого часу і оприявнюють потужний творчий вираз мистецької молоді і майстрів середнього і старшого покоління.

Однією із знаковий подій під час заходу стало вручення посвідчень “Почесного члена” Національної спілки художників України її активним благодійникам та діячам: Голіку В.І., Рубаненко Л.В., Мінаєвій Г.М., Остапчуку В.М. , Соловйову В.П., Харченко О.М.

Серед нових “Почесних членів” Харківської організації ­ Герой України, заслужений працівник промисловості, голова правління АТЗТ «Харківська бісквітна фабрика»  Коваленко Алла Арестівна, Почесний громадянин Харківської області Тітов Микола Ілліч,   керівник Приватного сільськогосподарського підприємства «АГРО-ГЛЯНЬ», голова правління обласної організації роботодавців у сфері агропромислового комплексу Глянь Іван Данилович.

Сподіваємося, що нові роботи харківських мистців вас порадують вас нестандартністю та свіжістю творчих підходів у вирішенні святкової теми, потішать зверненням до класичної образотворчої традиції харківської художньої школи і здивують  оригінальністю образних та формотворчих рішень пластичних завдань.

Різдво приносить радість в наш дім і стверджує надію на скорішу Перемогу над ворогом! У тому числі і силою Мистецтва!

Проєкт відбувся під проводом Голови НСХУ Костянтина Чернявського та за ініціативи і під орудою Правління ХО НСХУ та його голови Віктора Ковтуна.

Перший віцепрезидент -виконавчий директор Асоціації, Микола Тітов від імені Почесних громадян області подякував організаторам заходу за підготовку та проведення художньої виставки напередодні новорічних свят та підняття духу у такий складний час для усіх нас.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...