Матеріальна допомога населенню Харківщини і допомога у відбудові: Харківщина розширює співробітництво з Гранд-Естом

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко під час робочої поїздки до Страсбургу разом з Президентом Регіону Гранд-Ест Паном Франком Леруа підписали Протокол про співробітництво.
«Підписавши цей важливий документ, ми не тільки продовжуємо наше партнерство, але і виводимо його на новий рівень. Чи варто говорити, що для Харківщини така дружба надзвичайно суттєва? Гранд-Ест - потужний французький регіон, який межує з 4 країнами світу, а «парламентська столиця» Європи - місто Страсбург - є адміністративним центром», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
У 2024/2025 роках ця спільна дорожня карта може, зокрема, охопити наступні дії:
• пряму чи непряму матеріальну допомогу цивільному населенню Харківської області;
• інституційну підтримку;
• підтримку становлення партнерських відносин між Харківською областю та іншими європейськими регіонами, а також між місцевими органами влади Франції та України;
• підтримку місцевих органів влади регіону Гранд-Ест, які прагнуть встановити зв’язки та партнерські відносини із місцевими органами влади України, зокрема, в Харківській області;
• допомогу у відбудові, щойно це дозволять умови;
• розвиток партнерських відносин у галузях вищої освіти, науки, культури, туризму, економіки, сільського господарства та промисловості, щойно це дозволять умови.
Це партнерство обмежується компетенцією сторін відповідно до чинного законодавства та міжнародних угод, укладених між Французькою Республікою та Україною, а також зобов’язань Європейського Союзу щодо України. Партнерство здійснюватиметься у 2024/2025 роках, протягом 2025 року буде проведено спільну оцінку, що передуватиме укладанню Угоди про партнерство.
Як президент УАРОР, Тетяна Єгорова-Луценко разом з паном Франком Леруа проговорили питання щодо пошуку для українських регіонів партнерів з інших країн світу (зокрема для тих, які таких партнерств ще не мають).
«Надзвичайно приємно чути від Президента регіону, що Україна – це Європа, і що наша держава обов’язково буде в ЄС», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...