Ще одна група дітей з громад Харківщини відправилася на відпочинок до Закарпаття

За сприяння  Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко 42 дитини з Сахновщинської, Кегичівської та Зачепилівської громад матимуть тижневий відпочинок у селищі Яноші Берегівського району Закарпатської області.
«Продовжуємо організовувати відпочинок дітей з Харківщини на Закарпатті. Працюємо для того, аби діти мали змогу навіть у воєнний час жити повноцінним життям, розважатися, оздоровлюватися та мандрувати Україною. До Харківської обласної ради надійшла пропозиція від Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА, засновниками якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітету Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) щодо забезпечення відпочинку дітей Харківщини на Закарпатті. Я вдячна благодійникам за те, що разом ми можемо дбати про наших дітей. Будемо і надалі співпрацювати у цьому напрямку з партнерами. Певна, діти повернуться з новими емоціями та враженнями», - зазначила Тетяна Єгорова Луценко.
До Закарпаття поїхали діти переважно пільгових категорій, які потребують відпочинку, психологічної реабілітації та морального відновлення. Дітей супроводжують вихователі та педагоги.
«Коли до нашої громади приїздила Тетяна Єгорова-Луценко, діти поділилися з нею своїми мріями поїхати на відпочинок. Пройшло не багато часу, нам подзвонили і сказали, що ми їдемо у подорож. Ми не могли повірити, що це все реально, що мрії здійснюються навіть під час війни. Цей відпочинок потрібен нашій малечі. Батьки і діти дуже вдячні голові обласної ради. Ми сподіваємося, що за цей тиждень діти отримають масу позитивних емоцій», - зазначила вихователька групи Олена Пузир.
Організатори підготували для дітей насичену програму дозвілля: екскурсії до Мукачівського замку, обласного краєзнавчого музею ім. Т.Легоцького, Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді, динопарку у Яноші, кінного центру у Виноградові. Також юні відпочивальники матимуть змогу оздоровитися у термальних басейнах. Передбачені і спортивні змагання, ігри на свіжому повітрі, заходи спрямовані на розвиток творчих здібностей, навичок рукоділля, розвиток мистецтва та національних традицій.
Нагадаємо, що декілька місяців тому група з 30 дітей з Печенізької, Первомайської, Малинівської, Чугуївської громад їздили на тижневі канікули на Закарпаття.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...