Реформування системи розподілу ПДФО в Україні: матеріали з обговорення

6 листопада «U-LEAD з Європою» та SALAR International провели практичний семінар “Реформування системи розподілу ПДФО в Україні”. Мета заходу - обговорити доцільність та можливості переходу на систему зарахування ПДФО за місцем проживання платників податків.


У рамках заходу відбулася дискусія за двома тематичними сесіями:

  1. Аргументи "За" і "Проти" переходу на зарахування ПДФО за місцем проживання платників податку.
  2. Технічні, інформаційні та інституційні виклики, пов’язані зі зміною принципу зарахування ПДФО.

Захід відбувся за участі заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександри Азархіної, народних депутатів Віталія Безгіна, Лариси Білозір, Дмитра Микиші, Юрія Кузбита, а також представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства фінансів України, Міністерства цифрової трансформації України, Державної податкової служби України, Асоціації міст України, Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад, Всеукраїнської асоціації громад, Верховної Ради.

Представлені результати досліджень упевнили більшість, що доречність і актуальність питання зміни підходу до зарахування ПДФО навіть посилилась протягом воєнного стану. Проте для оцінки наслідків впливу будь-яких змін необхідно провести відповідне моделювання, над методологією якого працюють експерти Програми «U-LEAD з Європою».

Представлені на заході матеріали додаються:

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...