Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону про Державний бюджет України на 2024 рік

9 листопада Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».


За словами народної депутатки, голови Комітету з питань бюджету Роксолани Підласої, до другого читання проект бюджету зазнав мінімальних змін.

Що передбачав законопроект у першому читанні, є у нашому матеріалі ТУТ

Як повідомила Роксолана Підласа, при підготовці до другого читання Бюджетний комітет уточнив редакцію законопроекту, подану Урядом, зокрема:

  • додали 1 млрд грн на розмінування с/г земель,
  • доручили Уряду розробити механізм щодо врегулювання списання заборгованості за середньостроковими позиками, наданими місцевим бюджетам у 2009-2014 роках Державним казначейством (замість списання такої заборгованості за рахунок вільних залишків),
  • вилучили норму про репрофайлінг ОВДП у власності НБУ, оскільки таке питання потребує погодження з МВФ.

А Мінфін до другого читання врахував пропозицію членів Комітету ВРУ з питань бюджету і створив додаткову субвенцію на будівництво укриттів в лікарнях (у сумі 1 млрд грн).

Детальний експертний аналіз Бюджету на 2024 рік - у одній з наступних наших публікацій. 

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...