Дві територіальні громади Харківщини візьмуть участь у пілотному проєкті щодо їх відновлення

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у форумі з планування відновлення на місцевому рівні, який нещодавно відбувся у Києві.
Учасники Форуму обговорили шляхи підтримки місцевих органів влади для прискорення процесу відновлення та реконструкції на основі кращого міжнародного досвіду, визначили відправну точку для відновлення громад та надали методологічні рекомендації. Представники Мінвідновлення офіційно оголосили про запуск ініціативи, а також поділися своїм баченням та очікуваннями від реалізації цього проєкту.
Серед 10 відібраних територіальних громад країни для участі у пілотному проєкті з планування відновлення на місцевому рівні обрано Богодухівську та Валківську територіальні громади Харківщини.
«Відновлення – це комплексний підхід до перетворення України на дійсно європейську державу, як за формою, так і за суттю. Пишаюся, що серед переможців є громади Харківщини. Тримаймо стрій на відбудову та відновлення Харківського регіону та всієї України. Вперед до Перемоги!», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Проєкт реалізується за підтримки UNDP в Україні та за фінансування уряду Японії. В межах проєкту громади отримають фахові консультації з розробки планів відновлення, проведення оцінки корупційних ризиків, посилення спроможності місцевої влади реагувати на кризи та багато інших видів підтримки.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...