Конкурс грантів «Підтримка захисту осіб з інвалідністю на деокупованих територіях»

Міжнародний благодійний фонд Карітас України оголошує грантовий конкурс на посилення спроможності місцевих громад надавати соціальні послуги людям з інвалідністю та іншим уразливим верствам населення.
Конкурс відбудеться в рамках проєкту «Підтримка захисту осіб з інвалідністю на деокупованих територіях», який фінансується Українським гуманітарним фондом (UHF).
Реалізовувати гранти можна буде з 21 серпня по 15 жовтня 2023 року на території чотирьох областей – Одеської, Харківської, Запорізької та Миколаївської.
Загальна кількість грантів 25 (по 5 на кожну область).
Максимальна сума одного гранту до 150 тисяч гривень.
Цілі проєкту
1. Забезпечення вразливого населення – ВПО, місцевих жителів та репатріантів, принциповою, відповідною та гендерно-чутливою спеціалізованою допомогою для усунення ризиків щодо їх фізичної безпеки та благополуччя.
2. Забезпечення вразливого населення – ВПО, місцевих жителів та репатріантів, підтримкою за допомогою заходів загального захисту, убезпечення від насильства за ґендерною ознакою, захисту дітей та протимінної діяльності, щоб отримати доступ до основних послуг з юридичних та людських прав.
Участь у грантовому конкурсі можуть брати Громадські організації, Благодійні фонди, Благодійні організації, релігійні організації, які є юридично зареєстровані. Заохочується подання проєктів від об’єднаних консорціумом організацій, які мають меморандум про співпрацю та працюють в громадах реалізації проєкту.
Гранти можуть покривати витрати на обладнання, легкі ремонти, матеріали для соціальних ініціатив (закупівля канцтоварів, матеріалів для творчості тощо), проведення заходів для реалізації психосоціальної підтримки дітей та людей з інвалідністю, тих хто повернувся в громаду та вразливих груп, проведення просвітницьких заходів з соціальної згуртованості та превенції конфліктів, тощо.
Пропозиції до участі в грантах надавати в гугл формі до 14 серпня 2023 року Харківська область https://v.gd/nVOV2b
 
Детальніше за лінком https://www.prostir.ua/...
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...