Навчальний семінар-практикум

Навчальний семінар-практикум на тему «Застосування органами місцевого самоврядування фіксації фактів пошкодження житла та механізмів компенсації  власникам житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок російської збройної агресії – відбувся сьогодні в Харкові.

Відкрила семінар Тетяна Єгорова-Луценко, президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, яка наголосила про необхідність у фото-відео-фіксуванні воєнних злочинів з метою притягнення винних до відповідальності та Забезпечення відшкодування шкоди і збитків, завданих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Під час проведення семінару виступили Микола Тітов - перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації та Сергій Чернов - президент Української асоціації районних та обласних рад, депутат Харківської обласної ради, Олександр Новак - перший заступник Харківського міського голови.

Юрій Георгієвський, професор кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого  поінформував учасників про механізми фіксації фактів пошкодження (руйнації) нерухомого майна внаслідок російської збройної агресії проти України.

Бєлих Євгенович, асистент кафедри міжнародного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, адвокат, провідний експерт громадської організації «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ» розповів про методичну та експертну підтримку формування та реалізації інструментів компенсації (відшкодування шкоди) власникам житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок російської збройної агресії проти України.

Євген Іванов, заступник голови Харківської обласної військової адміністрації,  розповів про особливості формування програм комплексного відновлення територій територіальних громад, постраждалих від збройної російської агресії.

Також виступили: Антон Коротовських, директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації; 

Ірина Коновалова, виконуючий обов’язки директора  Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації.

Учасники семінару домовились зібрати і узагальнити проблемні питання та сформулювати остаточні рекомендації, які будуть слугувати очільникам місцевих рад Харківщини у практичній площині з реалізації питання фіксації руйнувань майна територіальних громад.

 

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...