Мінвідновлення проведе семінари для громад щодо участі у відборі проєктів з термомодернізації

Всього заплановано шість онлайн семінарів. Перший відбудеться вже 12 квітня о 10.00.


Відбір проєктів термомодернізації громадських будівель Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало на початку квітня. Він триває в межах Програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні», яка реалізується Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Наразі йдеться про комплексне енергоефективне відновлення понад 300 будівель по всій країні. Вартість проєктів термомодернізації становитиме 100 мільйонів євро. Вони будуть реалізовуватись в школах, дитсадках, лікарнях, об’єктах соціальної, адміністративної та культурної сфери. Планується утеплити фасади та дахи, модернізувати систему опалення, вентиляції, встановити енергоефективні двері та вікна.

Участь в Програмі можуть брати малі та середні громади, які до цього не реалізовували масштабні міжнародні проєкти з термомодернізації. Передбачена також участь проєктів з ремонту громадських будівель, пошкоджених внаслідок військових дій, та проєктів з адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Під час семінарів фахівці Мівідновлення планують забезпечити представників громад актуальною інформацією щодо Програми. Зокрема, щодо її фінансового та організаційного змісту, надати практичні поради та рекомендації щодо підготовки проєктних пропозицій тощо.

Приєднатися до семінару можна за посиланням.

Повний розклад семінарів та програма за посиланням.

Кінцеві бенефіціари Програми – органи місцевого самоврядування.

Відбір триватиме з 3 квітня по 3 червня 2023 року включно.

Запитання щодо відбору проєктів термомодернізації та запити на роз’яснення можна надсилати до 3 червня 2023 року на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Детальніше про умови та вимоги відбору, а також повний перелік документів та анкет за посиланням.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...