Як підготуватися і діяти в надзвичайних ситуаціях: посібник з цивільної безпеки

Щоб українці були готовими до надзвичайних ситуацій, зберегли власне здоров’я та добробут, в межах кампанії «Безпека (Ци)Вільних» презентували Практичний посібник з цивільної безпеки (ЗАВАНТАЖИТИ, pdf 2,4 МБ).


Посібник містить поради та правила, які допоможуть знайти правильні рішення: як у питаннях щоденної побутової безпеки, так і у надзвичайних ситуаціях. Посібник розробила команда ГО «Інтерньюз-Україна» у співпраці з ДСНС України та за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Повномасштабна війна, нові умови життя та щоденні виклики навчили українців бути обачнішими, приділяти увагу власній безпеці, безпеці рідних і близьких людей.

«У цьому посібнику ми зібрали найважливішу інформацію для всієї родини, що вкрай актуальна в умовах воєнної агресії з боку ворога. На сторінках збірника можна дізнатися про правила безпеки у побуті, на вулиці, як діяти під час надзвичайних ситуацій, пов’язаних з війною, як надати першу психологічну допомогу та навіть як говорити з дітьми про небезпеки сучасності. Сподіваємося, що ці цінні поради допоможуть нашим громадянам, адже обізнаний – значить захищений», – зазначає речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

Посібник складається з чотирьох тематичних розділів, кожен з яких відповідає за окрему сферу нашого повсякденного життя в умовах воєнного часу:

  • підготовку родини до надзвичайних ситуацій,
  • безпечну поведінку вдома,
  • безпечну поведінку на вулиці,
  • взаємодопомогу.

Крім того, в посібнику є інша корисна інформація:

  • абетка безпеки ДСНС,
  • інструкції та інфографіки щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру,
  • порадник щодо того, як зібрати домашню аптечку й надати домедичну допомогу тощо.

«В умовах війни кожній родині важливо не лише мати власний план дій на випадок небезпеки, але й бути пильними та свідомими у щоденних життєвих ситуаціях: як безпечно приготувати їжу та зігрітися, якщо немає електроенергії, як пересуватися вулицями, коли стемніло, що робити, якщо на вулиці помітили підозрілий предмет? Кампанія #БезпекаЦиВільних має підвищити обізнаність українців щодо цих та інших питань, дати їм простий алгоритм дій у різних ситуаціях, який легко запам’ятати», – каже креативна директорка ГО «Інтерньюз-Україна» Діана Іщенко.

Серед інших комунікаційних продуктів кампанії #БезпекаЦиВільних – інфографіки та відео у соцмережах із загальним охопленням у 5 млн користувачів, 45 статей у медіа, 10000 друкованих листівок, практичний посібник для комунікаційників у громадах, тренінги з ефективного висвітлення питань безпеки для мешканців громад.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...