Закінчилася реєстрація проєктів територіальних громад на участь в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році.

У цьому році обласний конкурс місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» проводиться в умовах воєнного стану з урахуванням викликів сьогодення.
Громади Харківщини зазнали велику шкоду від військової агресії росії проти України через щоденні обстріли і бомбардування населених пунктів, які, на жаль, не припиняються і сьогодні. За цей час в регіоні знищено безліч інфраструктурних та адміністративних об'єктів, будівель житлового фонду. Неможливо оцінити всі втрати, особливо болісні втрати людського життя.
Попри складну ситуацію на сьогодні ми вистоїмо і обов’язково ПЕРЕМОЖЕМО!
Для громад Харківщини обласний конкурс проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» став НАДІЄЮ на ВІДНОВЛЕННЯ!
На участь у конкурсі зареєстровано 92 проєкти від 36 територіальних громад, в тому числі від 12 міських громад, 20 селищних громад та від 4 сільських громад.
Від органів місцевого самоврядування та місцевих військових адміністрації подано 26 проєктів.
За ініціаціативою громадських органіцацій, спілок та фондів, у партнерстві з територіальними громадами подано 66 проєктів.
Загальний бюджет зареєстрованих проєктів становить 152,8 млн гривень (100%), з яких співфінансування з обласного бюджету становить 82,3 млн гривень (53,9%); місцевих бюджетів – 65,8 млн гривень; внесок конкурсантів – 2,5 млн гривень та кошти партнерів проєктів 2,2 млн гривень.
Участь у конкурсі приймають наступні громади: Красноградська - 12 проєктів; Богодухівська – 9; Лозівська – 7; Новопокровська – 5; Височанська та Балаклійська -по 4; Золочівська, Краснокутська, Ізюмська, Роганська - по 3; Кегичівська, Шевченківська, Первомайська, Близнюківська, Дергачівська, Безлюдівська, Малоданилівська, Нововодолазька, Пісочинська, Солоницівська, Зміївська, Чугуївська, Старосалтівська та Чкаловська – по 2 та по 1 проєкту від Валківська, Савинська, Сахновщинська, Наталинська, Старовірівська, Люботинська, Мереф’янська, Вільхівська, Циркунівська, Малинівська, Печенізька та Слобожанська громад.
Усі подані проєкти спрямовані на відновлення та розвиток територіальних громад і охоплюють місцеві ініціативи у всіх сферах, особливо соціально- економічного характеру, які можна вирішити в рамках обласного конкурсу.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...