Сплата штрафів за порушення правил дорожнього руху надходитиме до місцевих бюджетів

З 1 лютого оплата штрафів автофіксації переходить на нові реквізити, які залежатимуть від місця правопорушення. Це означає, що кошти тепер надходитимуть у місцеві бюджети, а не на один рахунок, як раніше, повідомляє Національна поліція України.

Згідно із нормами бюджетного законодавства, 10% надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, що зараховуються за місцем фіксації правопорушення за допомогою відповідних технічних засобів - приладів контролю повинні зараховуватись до загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад (пункт 37-2 частини першої статті 64 БКУ).

Але наразі до місцевих бюджетів надходить менше 0,5% таких доходів:

 

 

Минулого року багато громад звертались щодо відсутності відповідних надходжень до бюджетів місцевого самоврядування Хоча адмінштрафи у сфері дорожнього руху і фіксувались у автоматичному режимі, але не розподілялись відповідно. І це за умови, що у межах громад прилади фіксації правопорушення розміщені, працюють та фіксують відповідні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Реалізація технічних змін повинна забезпечити стабільні надходження до бюджетів місцевого самоврядування зазначеного виду надходжень.

* за матеріалами "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...