Тетяна Єгорова-Луценко зустрілась з Послом ЄС, Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом

Сьогодні голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела зустріч з Послом ЄС, Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом у Києві.
Насамперед мова йшла про те, що спочатку військової агресії з боку російської федерації на території Харківської області унаслідок постійних ворожих обстрілів, безперервних руйнувань пошкоджено тисячі об'єктів критичної та соціальної інфраструктури, житлового фонду та інших об'єктів інфраструктури. Через постійно триваючі збройні напади цифри лише зростають.
«Я захоплююсь стійкістю та сміливістю Харківщини. Я особисто був у Ізюмі, і на власні очі бачив ці жахливі руйнування, захоронення, - сказав Матті Маасікас. - Особисто від мене маєте всебічну підтримку у прагненні України відстояти європейські цінності та ідеї».
Також під час зустрічі сторони обговорили питання поглиблення співпраці по відновленню Харківщини після російських обстрілів, зокрема розширення участі нашого регіону у програмах Європейського Союзу, активізацію роботи громад з U-LEAD.
«Мова не йде про глобальні ремонтні роботи, адже війна поки що триває. Першочергово, ми повинні підготуватися до холодів, опалювального сезону, створити людям максимально комфортні умови для життя. І будь-яка допомога для нас зараз дуже важлива,- сказала Тетяна Єгорова-Луценко. - Хочу відзначити, що нам вже допомагають партнери із Туреччини та Швейцарії у заміні вікон на пошкоджених об‘єктах соціальної інфраструктури, а завдяки програмі «U-LEAD з Європою» Краснокутська громада отримала генератори».
У ході розмови окремо була порушена тема розмінування критичної інфраструктури деокупованих територій нашого регіону. Також обговорили питання організації освітнього процесу та оздоровлення дітей, які залишилися без батьків.
Крім того, Матті Маасікас підтримав прагнення Харківщини стати членом Асамблеї європейських регіонів.
«АЄР вже погодила нашу заявку, тепер це рішення мають затвердити депутати обласної ради. Сподіваюсь, на наступній сесії обласної ради в нас все вийде», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...