Звернення Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників

Шановні жителі Харківщини!
28 жовтня 1944 року війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни були остаточно відкинуті за межі сучасної території України.
Прокотившись країною з Заходу на Схід й зі Сходу на Захід, війна завдала нашій країні страшних втрат: тоді загинуло 5,5 мільйона наших громадян.
Особливого значення День визволення України від фашистських загарбників набуває саме сьогодні, коли йде 247-ма доба повномасштабного вторгнення російського агресора у нашу країну. Масовані обстріли мирних жителів, викрадання людей та катування: російські війська повторюють все, що коїли фашисти на українській землі в ті важкі часи.
Як у роки Другої світової війни, так і зараз, у вигнанні ворога беруть участь всі верстви населення України: кадрові військові та територіальна оборона, підпільники, волонтери. Ми отримуємо потужну підтримку міжнародної спільноти. Тому я впевнена, що Перемога України неминуча!
Впевнена, що в наш час, коли ЗСУ вижене окупантів з нашої землі, Україна остаточно стане вільною незалежною державою, яку визнають та поважають у всьому світі.
Тому що світ поважає сильних, сміливих та хоробрих, якими ми були тоді, є зараз і будемо завжди!
Слава Україні!

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...