20 жовтня - круглий стіл «Органи самоорганізації населення: стан законодавчого забезпечення та перспективи його вдосконалення»

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл

на тему: «Органи самоорганізації населення: стан законодавчого забезпечення та перспективи його вдосконалення».


Захід відбудеться 20 жовтня 2022 року о 14:00 у змішаному форматі.

Під час засідання круглого столу планується обговорити проблематику організаційно-правового забезпечення створення та діяльності органів самоорганізації населення в Україні, їх місце і роль в системі місцевого самоврядування та окреслити напрями подальшого реформування інституту територіальної самоорганізації населення з урахуванням кращих європейських демократичних практик. Також заплановано проведення презентації та обговорення положень проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про органи самоорганізації населення» щодо удосконалення порядку організації, діяльності та припинення органу самоорганізації населення», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6319).

До участі у роботі круглого столу запрошені народні депутати України, представники державних органів, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, експерти, представники вітчизняних та міжнародних організацій.

Формат заходу передбачає часткову участь учасників offline («Освіторія Хаб», м. Київ, вулиця Князів Острозьких, 2) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Круглий стіл відбудеться за сприяння та підтримки Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення», Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження», Громадської організації «ДЕСПРО», Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Кириленко Ольга Володимирівна, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. (044) 255-23-42.

Online-трансляція засідання круглого столу здійснюватиметься на youtube-каналі Комітету.

*за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...